成考热线:
400-869-6989

所在位置: 浙江成考网 > 历年真题 >

浙江高起点《英语》历年真题及答案十【2020年】

2021-05-28 18:00

C

The Amish are often called the “Plain People.” Their home have no pictures on the walls, and no soft, comfortable furniture. The men wear dark trousers with white or blue shirts, and the women wear long dresses in dark colors. They ride in carriages pulled by horses.

The Amish have a saying: “The old way is the best way.” Although the Amish accept some new ideas- they use new medicines, for example- their way of life has not changed much in 300 years. They do not use electric lights, telephones or TVs.

Almost all Amish live on farms. They do not use modern machinery (机器),yet their farms are successful because the Amish work hard and take good care of their land and animals. Their farms are always small. The Amish think it is wrong to have more land or more money than they need to live upon. A few years ago some Amish farmers discovered oil on their land. They immediately sold their land moved away, without telling anyone about the oil.

The Amish will not buy insurance (保险) of any kind. When there is trouble, they help one another. If an Amish farmer gets sick, friends and neighbors will milk his cows and plant his fields. If a house burns down, as many as 200 men will come and build a new house in one day.

People are curious about the lives of the Amish. Every year thousands of people visit the part of Pennsylvania where most Amish live. Usually the Amish are not happy about the visitors, but they tolerate(容忍) them. Perhaps the Amish understand that the visitors want to experience, at least for a few days, the quieter, simpler Amish way of life.

( )58. The Amish are called the “ Plain People” because they _______________.

A. live on plains B. live a simple life

C. do not like new ideas D. do not care about their clothes

( )59. Some Amish farmers left their land after discovering oil on it because they_______.

A. didn’t want to have more money than they needed

B. found the land not suitable for farming any more

C. were afraid of getting into trouble

D. didn’t need oil in their life

( )60. From the passage we know that the Amish people ______.

A. want to be separated from one another

B. used to take no medicines when they got ill

C. believe in what they have been doing for 300 years

D. keep small farms because they are easier to manage

( )61. What can be inferred form the passage?

A. The Amish way of life is considered to be the best for Americans

B. The coming of visitors greatly improves the life of the Amish people

C. People wonder at the Amish way of life

D. The Amish people are born to tolerate others.

D

Copernicus was born in Torun, Poland, on February19, 1473. Little is known about his early life except that his father died when he was 10. An uncle adopted (收养) him, his two sisters, and his brother. The uncle saw to it that the two boys received a good education. Copernicus went to the University of Cracow. There he studied such subjects as Latin, mathematics, and astronomy. It was probably at that time that he changed his Polish name, Niklas Kopernigk, to the Latin form of Nicolaus Copernicus. In 1946 Copernicus went to Italy, where he spent the next 10 years studying at various universities.

In Copernicus’ time people still believed that all things—the sun, the stars, and the planets—moved around the earth. It was an old belief that few men had ever questioned. Aristotle had based his theory of astronomy on his belief. Because the Church had long been the center of learning, the theory was also linked to religious (宗教的) beliefs.

In 1506 Copernicus returned to his homeland. A few years later he began to work for the Church. All those years Copernicus carried on his work on astronomy. He had just the most basic equipment and, like other scientists of his day, made observations with only his eyes. Still, using mathematics and logic (逻辑),Copernicus worked out a different theory, which held that the planets went around the sun.

Copernicus did not announce his ideas. He did not want to make trouble. But he could not hide the scientific truth. So he talked about his theory with his friends, who strongly advised him to have his work published. His great book. On the Revolution of the Heavenly Bodies appeared at the very end of his life. Copernicus saw the first copy on the day he died, May 24, 1543.

( )62. Which of the following is TRUE about Copernicus?

A. He had two brothers and a sister

B. He used to be called Niklas Kopernigk

C. He lost his father soon after he was born

D. He spent 10 years at the University of Cracow

( )63. From the passage we can see that astronomy is _____________.

A. the life experience of great men

B. the movement of the stars and the planets

C. the scientific study of natural objects in space

D. the theories developed by scientists of old times

( )64. Copernicus developed his theory ________.

A. using various telescopes B. based on Aristotle’s beliefs

C. through observations and reasoning

D. under the encouragement of his friends

( )65. The writer of the passage wants us to know that ______________.

A. Copernicus did not tell about his theory until the day of his death

B. for many years Copernicus dared to do nothing openly against the Church

C. pushed by his friends Copernicus decided to write a book in May1543

D. shortly before he got back to Poland Copernicus started to work for the Church

参考答案:

四、阅读理解

51.A 52.B 53.D 54.C 55.D 56.A 57.D

58.B 59.A 60.C 61.C 62.B 63.C 64.C

65.B

版权保护: 本文由 浙江成考网提供,转载请保留链接: 浙江高起点《英语》历年真题及答案十【2020年】

  • 浙江成考网便捷服务
  • 浙江成考考生微信群

    点击加入微信群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。