所在位置: 浙江成考网 > 历年真题 >

2021年浙江成人高考高起专英语试题及答案(四)

2021-08-18 14:23

二、词汇与语法知识(共25小题;每题1.5分,共37.5分。)

从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

( )6.Are you sure you don‘t have _______ advice to give me?I really need _______.

A.any;any

B.some;any

C.any;some

D.any;some

( )7.When we saw his face, we knew _______ was bad.

A.the news

B.some news

C.a news

D.news

( )8.The number of students in our school ________.

A.increased

B.is increased

C.has increased

D.are increased

( )9.________ your step,or you might fall into the water.

A.See

B.Watch

C.Miss

D.Look at

( )10.The meeting _______.

A.is to put off

B.is going to put off

C.is to be put off

D.will put off

( )11.Since the road is wet this morning,last night _______.

A.it must be raining

B.it must rain

C.it must have rained

D.it must have been rained

( )12.Nothing could stop _______.

A.him come

B.that the came

C.him from coming

D.him to come

( )13.The noise of desks _______ could be heard out in the street.

A.opened and closed

B.to be opened and closed

C.being opened and closed

D.having been opened and closed

( )14.The medicine will ______ you good.

A.do

B.save

C.give

D.help

( )15.A few years later,I found my hometown completely _______.

A.changed

B.changing

C.to be changed

D.to change

( )16.This novel is worthy of_______.

A.reading

B.read

C.having read

D.being read

( )17.It is very kind ______ see me.

A.from you to

B.as

C.as if

D.like that

( )18.It looks _______ it‘s going to rain.

A.that

B.as

C.as if

D.like that

( )19.The stone was so heavy that it was difficult for the old man to ______ it.

A.lift

B.reach

C.rise

D.touch

( )20.They lives ______ the other side of the road.

A.in

B.on

C.for

D.by

( )21.She can speak Japanese better than ________else.

A.the one

B.no one

C.anyone

D.another

( )22.This lesson is _______ than the last one.

A.more easier

B.more easy

C.very easier

D.much easier

( )23.Today‘s weather isn’t as cold as it was yesterday, ________?

A.wasn‘t

B.is it

C.was it

D.isn‘t it

( )24.This book is for students ______ native language is not English.

A.of whom

B.that

C.which

D.whose

( )25.You may not go out _______ your work is done.

A.before

B.until

C.where

D.as

( )26.Look what Father_______ me when he came from work.

A.brought

B.took

C.carried

D.fetched

( )27.Nobody knew _______ there.

A.how long time I had been

B.how long had I been

C.how long time had I been

D.how long I had been

( )28.The harder he studies,_______.

A.he‘ll make great progress

B.the greater progress he‘ll make

C.he‘ll make greater progress

D.the greater he‘ll make progress

( )29.________,I would have gone to see him.

A.Have I had time

B.Had I time

C.Had I had time

D.would I have had

( )30. He didn‘t go to France,the doctor suggested that he _______there.

A.won‘t go

B.not go

C.not to go

D.didn‘t go

参考答案:

二、词汇与语法知识

6.D 7.A 8.C 9.B 10.C 11.C 12.C

13.C 14.A 15.A 16.D 17.C 18.C 19.A

20.B 21.C 22.D 23.B 24.D 25.B 26.A

27.D 28.B 29.C 30.B

版权保护: 本文由 浙江成考网提供,转载请保留链接: 2021年浙江成人高考高起专英语试题及答案(四)

  • 浙江成考网便捷服务
    • 【考试时间:10月23-24日】 成考报名入口 成绩查询入口
      距2021浙江成人高考:还剩
    • 成考交流群
    • 成考公众号
    成考交流群

    扫一扫加入微信交流群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。

    成考公众号

    扫一扫关注微信公众号

    随时获取成考政策、通知、公告以及各类学习资料、学习方法、教程。