所在位置: 浙江成考网 > 复习资料 > >正文

2021年高起点英语试题专项练习答案汇总(7)

2021-01-26 15:24:02

 

完形填空(共20小题;每题1.5分,共30分。)

通读下面的短文,掌握其大意。从每小题的四个选项中选出可填入相应空白处的最佳选择,并把它前面的大写字母填入左边括号里。

If we were asked exactly what we were doing a year ago, we should probably have to say that we could not remember. But if we had kept a book and written in it an account of _31_ each day, we should be able to give an answer _32_ the question.

It is the same in the history. _33_ have been forgotten because we do not have any written account of them. Sometimes men _34_ a record of the important happenings in _35_ country, _36_ often it was destroyed by fire or in a war. Sometimes there was never any written record at all because the people _37_ did not know how to write. For example, we know _38_ the people who lived in China 4,000 years ago, because they could write and _39_ written records for these who live _40_ them. But we know _41_ nothing about the people who lived even 200 years ago in Central Africa, because they _42_.

Sometimes, of course, even if the people cannot write, they may know something of the past. They have learned about it from _43_ people, and often songs and dances and stories have been made about the most important happenings, and these have been sung and acted and told _44_ many generations (後代)。 Most people are proud to tell _45_ their fathers did in the past. This we may call “remembered history”。 _46_ has now been written down. It is not so exact _47_ so valuable to us _48_ written history is, because words are much more easily _49_ when used again and again in speech than copied in writing. But _50_ no written records, such spoken stories are often very helpful.

( )31.A. what to do B. what we did C. how to do D. how we did

( )32.A. for B. in C. on D. to

( )33.A. all things B. Many things C. More D. Much

( )34.A. did keep B. should keep C. would keep D. were keeping

( )35.A. our B. your C. their D. his

( )36.A. still B. but C. even D. or

( )37.A. when and where B. of when and where

C. that time and place D. of that time and place

( )38.A. a good deal about B. a lot of about C. many D. much

( )39.A. left B. gave C. leave D. send

( )40.A. before B. after C. later D. for

( )41.A. almost B. most C. at most D. mostly

( )42.A. have not learned to write B. have learned to write

C. had learned how to write D. had not learned to write

( )43.A. older B. the oldest C. outside D. most

( )44.A. by B. about C. for D. within

( )45.A. how B. which C. that D. what

( )46.A. Some of it B. Some of them C. All of it D. Many of them

( )47.A. and B. or C. yet D. even

( )48.A. as B. that C. such D. so

( )49.A. moved B. forgotten C. recited D. changed

( )50.A. where B. there C. where there are D. where they are

完形填空参考答案

31.B 32.D 33.B 34.A 35.C

36.B 37.D 38.A 39.C 40.B

41.A 42.D 43.A 44.C 45.D

46.A 47.B 48.A 49.D 50.C

版权保护: 本文由 浙江成考网提供,转载请保留链接: 2021年高起点英语试题专项练习答案汇总(7)

  • 浙江成考网便捷服务
    • 成考交流群
    • 成考公众号
    微信交流群

    扫一扫加入微信交流群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。

    微信公众号

    扫一扫关注微信公众号

    获取成考政策、通知、公告以及各类学习资料、学习方法、教程。

    关注公众号

    回复“免费资料”领取复习资料

    微信公众号

    微信公众号

    微信公众号

    微信交流群

    <<点击收起

    在线咨询

    APP
    下载

    联系
    电话
    扫描
    二维码
    反馈
    建议
    回到
    顶部