所在位置: 浙江成考网 > 复习资料 >

2021年高起点英语试题专项练习答案汇总(4)

2021-01-26 15:22

 

完形填空(共20小題;每題1.5分,共30分。)

通读下面的短文,掌握其大意。从每小题的四个选项中选出可填入相应空白处的最佳选择,并把它前面的大写字母填入左边括号里。

Mr. Jones woke early one morning, before the sun had risen. It was a beautiful morning, _31_ he went to the window and looked out. He was _32_ to see a neatly-dressed and mid-aged professor, who _33_ in the university just up the road from Mr. Jones‘ house, coming the direction of the town. He had grey hair thick glasses, and was _34 an umbrella, a morning newspaper and a bag. Mr. Jones thought that he must have _35_ by the night train _36_ taking a taxi.

Mr. Jones had a big tree in his garden, and the children had tied a long _37_ to one of the branches, so that they could swing on it.

Mr. Jones saw the professor _38_ when he saw the rope and looked carefully up and down the road. When he saw that there was _39_ in sight, he stepped into the garden (there was no fence), put his umbrella, newspaper, bag and hat nearly on the grass and _40_ the rope. He pulled it _41_ to see whether it was strong enough to take his weight, then ran as fast as he could and swung into the _42_ on the end of the rope, his grey hair blowing all around _43_. _44_ he swung, sometimes taking a few more _45_ steps on the grass when the rope began to swing _46_ slowly for him.

_47_ the professor stopped, straightened his tie, combed his hair carefully, put on his hat, _48_ his umbrella, newspaper and bag, and continued _49_ his way to the university, looking as _50_ and correct and respectable as one would expect a professor to be.

( )31.A. because B. as C. so D. for

( )32.A. surprised B. glad C. worried D. excited

( )33.A. studied B. worked C. stayed D. lived

( )34.A. passing B. doing C. carrying D. sending

( )35.A. left B. gone C. taken D. arrived

( )36.A. because of B. instead of C. by D. with

( )37.A. rope B. line C. stick D. ruler

( )38.A. run B. walk C. jump D. stop

( )39.A. nothing B. nobody C. no room D. no house

( )40.A. carried B. grasped C. took D. threw

( )41.A. hard B. high C. heavily D. greatly

( )42.A. garden B. tree C. land D. air

( )43.A. hands B. his shoulders C. his face D. his neck

( )44.A. Backwards and forwards B. Up and down

C. Left and right D. Around and around

( )45.A. running B. stopping C. rising D. falling

( )46.A. enough B. more C. too D. less

( )47.A. At first B. At last C. At once D. At least

( )48.A. set up B. gave up C. send up D. picked up

( )49.A. on B. for C. by D. with

( )50.A. clean B. slow C. funny D. quiet

参考答案

31.C 32.A 33.D 34.C 35.D

36.B 37.A 38.D 39.B 40.B

41.A 42.D 43.C 44.A 45.A

46.C 47.B 48.D 49.A 50.D

版权保护: 本文由 浙江成考网提供,转载请保留链接: 2021年高起点英语试题专项练习答案汇总(4)

  • 浙江成考网便捷服务
    • 【考试时间:10月23-24日】 成考报名入口 成绩查询入口
      距2021浙江成人高考:还剩
    • 成考交流群
    • 成考公众号
    成考交流群

    扫一扫加入微信交流群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。

    成考公众号

    扫一扫关注微信公众号

    随时获取成考政策、通知、公告以及各类学习资料、学习方法、教程。