成考热线:
400-869-6989

所在位置: 浙江成考网 > 成考资料 >

2020年浙江成考《英语》完型填空试题及答案(三)

2020-10-09 16:00

完形填空(共15小题;每题2分,共30分)

通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选项中选出可填入相应空白处的最佳选择,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

Young Marconi had the teachers to give him lessons at home in Italy.He loved books,especially 1____ on science.He had curious mind and always wanted to prove for himself 2____ he read.

3____ day,when he was sitting by an open window,it seemed that a thousand 4____ filled his ears.“Where are they all 5____ ?”he asked himself.“And where will they go? What happens to all the words that people say?Do they 6____ in the air around the earth,7 ____ waiting for someone to pick them up?”

At once Marconi went to work.Sounds cal3 be made t0 8 ____ ,he thought,if they are given a push by electricity.If I call push a piece of wood across the waves of water.I can also 9_____ sounds through the air waves by electrical power.

A few weeks 10____ he called his mother and father up to his workroom for a 11 ____.He touched a little machine,and two floors below there was the sound of a buzz(嗡嗡声).“How did you do it?”they asked.“Your machine is 12_____ far from the sound.”

“That’s right,”he said happily.“I have just found a 13_____ to carry sound without wires.’’

Although Marconi’S father did not think the wireless sound would 14_____ be important,he gave his son some money to 15____ his work.“Father,with this money I am going to send messages round the world one day.’’

1.A.that B.those C.ones D.One

2.A.that B.what C.Things D.Books

3.A.Some B.Certain C.A D.One

4.A.noises B.voices C.sounds D.Waves

5.A.to B.along C.From D.By

6.A.fly B.float C.keep D.Stay

7.A.only B.just C.and D.So

8.A.fly B.run C.travel D.Go

9.A.push B.fly C.set D.send

10.A.before B.1ater C.past D.Ago

11.A.wonder B.surprise C.fright D.Joke

12.A.so B.such C.much D.Enough

13.A.road B.path C.way D.Mean

14. A.ever B.forever C.never D.Not

15.A.keep B.keep on C.go on D.Continue

参考答案:

1.B 2.B 3.D 4.A 5.C 6.D 7.B 8.C 9.D 10.B

11.B 12.A 13.C 14.A 15.D

版权保护: 本文由 浙江成考网提供,转载请保留链接: 2020年浙江成考《英语》完型填空试题及答案(三)

  • 浙江成考网便捷服务
  • 浙江成考考生微信群

    点击加入微信群

    与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。